martineli

martineli

Новият магазин на „Кауфланд” в старата столица ще е с уникална визия

Обектът на веригата ще е готов догодина и ще е с подходи откъм кръговото, „Н. Габровски“ и „Краков“

4 868 000 ЛВ. ВЕЧЕ Е ПОЛУЧИЛА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ ПО СДЕЛКАТА ЗА НЕДОВЪРШЕНИЯ ХИРУРГИЧЕСКИ БЛОК, КОЙТО „КАУФЛАНД“ КУПИ. „Утре (бел. ред – днес) подписваме договор и веригата става официален собственик на имота, с което се решава един огромен проблем както за нас, така и за града, защото недовършената сграда бе опасна и с лоша визия“, коментира шефът на лечебницата д-р Стефан Филев.

Според запознати новият магазин на веригата, която повече от 10 години опитваше да стъпи в областния център, ще е с нова, много по-модерна визия, включително окачени фасади и уникална система за отопление и охлаждане, разработена специално за тях. Няколко ще са подходите към магазина, но основният ще е откъм ул. „Краков“, по чието протежение се намира и закупеният от веригата парцел, който е с площ от 18,7 дка. До магазина ще се стига и през кръговото, както и откъм ул. „Н. Габровски“. В целия имот е предвидено почти 30 на сто озеленяване, както и огромен паркинг. В магазина ще бъде внедрен новият тип охладително-отоплителна инсталация, създадена в Германия специално за нуждите на „Кауфланд”. При нея консумацията на еленергия е с 25 – 30% по-ниска и не се използват нефт, газ, въглища, а инсталацията работи с въглероден диоксид, който, макар и по-скъп от фреона, е по-щадящ за озоновия слой. СТРОИТЕЛСТВОТО НА ХИПЕРМАРКЕТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОЩЕ ТАЗИ ГОДИНА С ИЗЧИСТВАНЕ НА ОТЛОМКИТЕ ОТ НЕДОСТРОЕНИЯ ХИРУРГИЧЕСКИ БЛОК. Според запознати, заедно с депонирането това ще коства около 3 млн. лв. След като територията бъде изчистена, върху нея ще се изгради и самият магазин с всички транспортни и пешеходни връзки, който трябва да бъде пуснат догодина. В момента се обмисля и изграждането на два надлеза към него над улиците, но на по-късен етап ще стане ясно дали ще се правят.

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

5 коментара за “Новият магазин на „Кауфланд” в старата столица ще е с уникална визия

 • 05.11.2016 в 8:59
  Permalink

  Великолепно! Кой 10 години е възпрепятствал това начинание ? Дали има корупционна следа ? Май сигурно има! Обяснения,че е нямало място,не вървят!

  Отговор
  • 06.11.2016 в 19:49
   Permalink

   Целият град знае,а ти след 10г. питаш!! Румен Рашев е човека,казвал НЕ …..а кого е обслужвал,досети се.

   Отговор
 • 10.11.2016 в 12:17
  Permalink

  Два въпроса за надлезите. Над кои улици ще са? При наличие на пешеходни пътеки тип “зебра” на ул. “Краков” – 2 бр. и на ул. “Н.Габровски” защо са необходими надлези? Ако “Кауфланд” имат пари за надлези, нека да построят надлеза над ул. “Магистрална”.

  Отговор
  • 31.12.2016 в 17:36
   Permalink

   Да ти остаклят терасата нещел ли?

   Отговор
 • 31.12.2016 в 17:40
  Permalink

  На ул” Магистрална”всички знаем кой трябва да направи надлез .

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *