3 четения

Община Горна Оряховица ремонтира три учебни заведения с 3 млн. лв.

БЛИЗО 3 МЛН. ЛВ. ВЛАГА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА В РЕМОНТА НА ЕДНО УЧИЛИЩЕ И ДВЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ. Средствата са спечелени с проекта „Подобряване на образователната среда в град Горна Оряховица” по Оперативната програма „Региони в растеж – 2014 – 2020”.

ОУ „Св.св. Кирил и Методий” и детските градини „Елена Грънчарова” и „Бодра смяна” са трите учебни заведения, включени в проекта. Те ще бъдат основно ремонтирани и ще получат модерни отоплителни инсталации. „Целта е да модернизираме образователната среда и в същото време да реализираме икономия на енергия и да постигнем намаляване на нивото на вредни емисии“, каза вчера кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

В трите учебни заведения общият брой на децата е над 460, около 70 души са учителите, възпитателите и помощният персонал. Икономиите в енергийно отношение ще бъдат над 60 процента, посочи и ръководителят на проекта Ивайло Обрешков.

Горна Оряховица е първата община, която започва реализацията на проект по новата оперативна програма във Великотърновска област, уточни още инж. Добрев. И допълни, че ремонтите в детските градини и в училището са организирани така, че да не пречат на учебния процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!