5 четения

“По заповед на щуката” в Театър ВЕСЕЛ

Куклен театър ВЕСЕЛ на 5 ноември от 11.00 часа в читалище „Искра“ представя:

„По заповед на щуката“

по мотиви от едноименната руска приказка

(спектакъл на ДКТ „Георги Митев“ – Ямбол)
Драматизация и режисура: Теодора Попова-Лазарова
Сценография: Диана Узунова-Тодорова
Музика: Гергана Василева
С участието на актьорите: Жулиета Николаева, Никол Султанова, Димитър Димитров, Златко Василев

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 5 ноември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол. „По заповед на щуката“ по мотиви от едноименната приказка е най-новото заглавие в репертоара на театралите от южния град. Драматизацията и постановката са на Теодора Попова-Лазарова (гост), а сценографията и куклите – на Диана Узунова-Тодорова (гост). В спектакъла звучи музиката на Гергана Василева. Ролите в спектакъла се изпълняват от Жулиета Николаева, Никол Султанова, Димитър Димитров и Златко Василев.

Имало едно време един младеж. Той не бил нито много умен, нито много красив. Но един ден именно на него се усмихнал Късметът. Той уловил Вълшебната щука, а тя, за да спаси живота си, обещала да му изпълни не едно, не две, не три, а цели 10 желания!

Звучи невероятно, нали? Почакайте! Това е само началото. Оттук нататък в живота на бедния Емеля започват да се случват чудесата. Нужно е само да изрече магическите думи и всяко негово желание – обмислено или не, разумно или не чак толкова, се сбъдва! А докъде ще стигне нашият герой? Това зависи само от него. Защото десет чудеса не са малко, наистина, но дори и те един ден ще свършат.

Искате ли да видите как Емеля ще накара ведрата, пълни с вода, сами да тръгнат към къщи? Как брадвата ще нацепи и подреди дървата вместо него? Как той ще мине през целия град, лежейки върху печката си? Как ще накара дори Негово Величество Царят да играе казачок…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!