Новини

Хората в малките населени места: „Цецка Цачева е олицетворение на закона”

Вие сте единствените, които дойдохте да се срещнете с нас в тази предизборна кампания и да отговорите на нашите въпроси. Това казаха хората в Пчелище по време на разговора си с кмета на Велико Търново Даниел Панов и народния представител от ГЕРБ Евгени Стоев. Заедно с тях в населеното място бяха председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент. От проблемите на селото до световната политика бяха темите, по които жителите на Пчелище разговаряха с представителите на управляващата партия. „Аз ви призовавам да гласувате за Цецка Цачева, защото тя е политик с опит, тя е обединяваща личност, професионалист и човек, който може да гарантира стабилността и сигурността на страната ни”, каза Даниел Панов на присъстващите. Той заяви, че в момента държавата се нуждае най-вече от политическа стабилност, за да продължи успешното усвояване на средства по европейски програми, за да има диалог между президент, правителство и местна власт, за да се решават проблемите на хората. „Преди една година вие избрахте Даниел Панов за кмет на Велико Търново, а мен за кмет на Пчелище. Ако в неделя искате да препотвърдите избора си, гласувайте за Цецка Цачева. Това ще означава, че ние сме оправдали вашето доверие. Гласувайки с номер 17 в бюлетината, вие отново избирате нас”, каза кметът на селото Гица Лазарова.

Кметът и областен лидер на ГЕРБ Даниел Панов и колегите му успяха да посетят повечето населени места в община В. Търново, където срещнаха много съмишленици и силна подкрепа за кандидатите Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев.

В Присово хората питаха дали е вярно, че на мястото на Сержантското училище във Велико Търново ще се прави бежански център. „Политическите ни опоненти спекулират с темата за бежанците. Никога не е бил обсъждан, не стои и на дневен ред въпросът със създаването на такъв център в старата столица и региона. Общината иска базата на Сержантското училище, за да се направим там фермерски пазар, да има различни изложения, да се превърне теренът в нещо като sela-1Пловдивския панаир”, отговори Даниел Панов. По думите му, точно правителството на ГЕРБ и кандидатът на партията за президент Цецка Цачева са гарант за това, че страната ни няма да бъде залята от бежанци. Той припомни, че Бойко Борисов успя да издейства от Европейския съюз над 300 милиона лева за защита на границата ни.

Жителите на Церова кория категорично заявиха подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ. „Вие помните правителството на Орешарски, онзи период, в който страната ни се управляваше от ДПС. Бяха спрени всички еврофондове, цяла Европа ни обърна гръб. И когато се опитаха да назначат Делян Пеевски за шеф на ДАНС, като набързо и на тъмно заради него преправиха цял закон, народното недоволство заля страната ни и свали от власт тази безпринципна коалиция между БСП и ДПС. Сега се опитват да направят същото, сега отново се коалират в свой интерес, против интересите на гражданите”, обясни народният представител Евгени Стоев.

„За мен Цецка Цачева е олицетворение на закона. Големи нации, като Германия, Индия, най-вероятно скоро и САЩ, се управляват от жени. Защо ние да нямаме жена президент! Това е една жена политик, която така умело може да балансира и въдворява ред в Народното събрание. Ние сме били велик народ и фактор в Европа през Средновековието. Нека не позволяваме сега да ни тласкат към Ориента. За мен е чест да гласувам за Цецка Цачева”, каза пенсионираният служител на БАН Магда Чаталова. Бургазлийката, която от десет години живее в Церова кория, поздрави Даниел Панов за темповете му на работа, които приближават Велико Търново до постиженията на родния й град Бургас.

Да не гледаме с розови очила, че нещата ще се случат от само себе си, а да бъдем реалисти. Това призова кметът Панов в Миндя. По думите му, има много работа в държавата и някой трябва да я свърши. Хората много лесно забравят, когато дойде хубавото, но представителите на местната власт отлично знаят през какви трудности са минали регионите при съвместните правителства на ДПС и БСП.

„Амбициран съм да има все повече пари в общинската програма за местни инициативи, с която финансираме проектите в селата“, категоричен бе великотърновският градоначалник при срещата си с хора от село Къпиново. „Имам план за целия мандат – както кметовете по селата си знаят всяка уличка и всяко нещо, което има нужда от ремонт, поддръжка или направа. Не бива да си разваляме плановете, изключително важно е добрата комуникация с институциите да продължи. А това може да бъде гарантирано единствено от Цецка Цачева“, заяви Даниел Панов.

„Кандидатурата на Цецка Цачева за президент олицетворява стремежа на българите за национално единство. Тя е човекът, който може да бъде обединител на нацията. Като жена и майка, тя носи в себе си грижовността и любовта. Никога няма да допусне разделение между хората и действително ще остане близо до гражданите, защото тя не се промени, когато влезе във властта, а запази своята непринуденост, весел нрав и умение да изслушва всеки.” Това каза в село Хотница кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Възмутен съм от жълтата преса, която по брутален начин се нахвърли върху една майка. С гнусни лъжи се опитват да дискредитират една жена чрез нейния син, с който България може само да се гордее. Момчето е уникален математик и учи в Америка, заради заслугите му на негово име кръстиха астероид. Трябва да се търси отговорност за подобни клевети, които очевидно някой поръчва на определени вестници, каза жител на Момин сбор.

В Русаля благодариха на Даниел Панов и правителството на ГЕРБ за възстановения храм. „Ние никога няма да забравим добрината, която вие, народният представител Цветан Цветанов и кабинета на Борисов сторихте за нашето село. Възрастните хора казват „село без църква е село без светлина”. Благодарение на вас тук има духовност и общност, защото храмът ни събира и обединява. Затова нямаме колебания за кого ще гласуваме в неделя. Ще подкрепим Цецка Цачева, защото добрината на този свят се връща”, каза жителка на населеното място.

Подаръци от групата общински съветници на ГЕРБ и лично от кмета Даниел Панов получи в Никюп 6-месечната Цветелина. Тя също бе на срещата и дари с прекрасната си усмивка градоначалника. Преди четири години лично кметът на Велико Търново венча майката и бащата на детето на първата римска сватба в селото. Примера на Виолета и Ивайло последваха и други млади семейства и стана традиция младоженци да се заклеват във вярност на римската крепост Никополис ад Иструм.

В четвъртък вечерта представителите на ГЕРБ проведоха още срещи, заредени с много положителна енергия, в селата Самоводене и Ресен. Днес Даниел Панов, депутатът Стоев, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и колегите му от групата на ГЕРБ в местния парламент ще разговарят с хората в Дебелец и Килифарево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *