7 четения

Цветан Цветанов: „Другите се стремят да разделят хората, Цецка Цачева гради мостове”

Нека всеки български гражданин да направи равносметка за свършеното от политическите партии, призова председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и председател на най-голямата група в Народното събрание, където представлява Великотърновския регион. „Никога не трябва да забравяме „експеримента Орешарски“ и кои са тези, които отклониха България от единствения възможен път на развитие – европейския. Всички трябва да бъдем отговорни в избора си на 6 ноември“, категоричен е Цветанов.

България днес има стабилно държавно управление и силна местна власт. „Когато приключи първият кабинет на Бойко Борисов, имахме 0,46% бюджетен дефицит и излизахме много уверено от тежката икономическа криза в цяла Европа. Успяхме да спечелим доверието на Брюксел, европейските фондове се отвориха за България и секторните политики можеха да получават финансиране от европейската солидарност“, припомни зам.-председателят на ГЕРБ ситуацията отпреди правителството „Орешарски“, което отново върна страната назад.

Хората не трябва да забравят и аферата „Костинброд“, която се случи в деня за размисъл през 2013 година: „Тази манипулация срещу ГЕРБ бе изфабрикувана от тези, които не могат да спечелят избори по демократичен начин и затова залагат на агресивно поведение и внушения. Искаме ли тази политическа конфронтация и нестабилност да се върне, а бюджетът на България отново да бъде разклатен? Разбира се, че не. В началото на втория мандат на правителството на Бойко Борисов заварихме държавата с дълг от 3,7 милиарда лева в резултат от фалирането на КТБ, 1 млрд. за „Мариците“, 1 млрд. за АЕЦ „Белене“ – това са пари на всички български граждани, които трябваше да бъдат платени. Въпреки това днешното правителство показа стабилно управление и имаме бюджет за 2017 г. с добри финансови показатели. На президентските избори трябва да гласуваме така, че да избегнем икономическата и финансова нестабилност“, категоричен бе Цветан Цветанов.

Днес в страната има икономически подем – през 2017 година държавата ще задели повече средства за образование, за здравеопазване, за регионална политика, за сигурност, за продължаване на Националната програма за енергийна ефективност – близо 60 жилищни сгради очакват саниране във В. Търново, по десетина се работи в момента, други са вече завършени. „Годишно ще се заделят по 1 млрд. лева, за да продължи безвъзмездното обновяване на жилищата на хората – това е ангажимент, поет от премиера Бойко Борисов“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Като президент и вицепрезидент Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев ще представят достойно страната ни в Европа и в света. „Трябва да изберем президента, който ще бъде обединител на нацията. Цецка Цачева доказа, че може да гради мостове, а не да разделя хората, както се стремят да правят опонентите ни. Тя винаги ще бъде до вас и ще решава проблемите, които се поставят пред държавата. Пламен Манушев е бил заместник-началник на Българската армия. Преминал е през всички нива на военната йерархия, изградил е авторитет като командващ Българските военноморски сили. Той е истински патриот.

Заедно ще водят диалог с всички партии, защото ние знаем, че трябва да говорим помежду си, а не да се противопоставяме“, подчерта Цветан Цветанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!