91 четения

Мюзикълът „Четиримата близнаци” излиза на търновска сцена

МЮЗИКЪЛЪТ „ЧЕТИРИМАТА БЛИЗНАЦИ” НА КОМПОЗИТОРА ГЕОРГИ КОСТОВ Е НАЙ-НОВАТА ПОСТАНОВКА НА МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” във Велико Търново. Първата премиера е на 8 ноември от 19 часа в голяма зала на театъра, а второто премиерно представление е на 12 ноември от 11 часа.

Мюзикълът е създаден по пиесата „Приказка за калпаците” на Панчо Панчев – Дядо Пънч, написана преди повече от 45 г. и играна от театрите на всички български градове, а и в много чужди държави, разказа режисьорът Стефан Донев. Музикалното произведение е създадено през 1997 г. по идея на неговия баща проф. Светозар Донев и е поставено още същата година в музикалния театър в София.

Донев младши е преподавател в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, а сега за първи път работи с екипа на МДТ. Приказната сценография и костюмите са на художника Иван Токаджиев, бивш директор на БНТ и зам.-министър на културата. Хореографията е на Радослав Радев, а диригент на спектакъла е Васил Вълчев.

В мюзикъла участват оркестърът и балетът на търновския театър. В образите на четиримата близнаци Белчо, Черньо, Пъстрьо и Желчо се превъплъщават Велин Михайлов и Георги Гърланов. Братята са влюбени в Бонка, чиято роля изпълняват Валерия Пейчева и Полина Петкова. Стрина Гена играят Пенка Величкова и Велина Иванова, ролята на бабата ще видим Диана Кюркчиева, а на чорбаджи Петко – Виктор Терзийски.

Билети за спектакъла се продават на касата на театъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *