11 четения

Над 30 водни аварии и 4 пропаднали коли само за година на улица „Мармарлийска”

80 000 лв. трябват да се оправи водопроводът, но никой не ги дава

31-ВА АВАРИЯ Е РЕГИСТРИРАНА МИНАЛАТА СЕДМИЦА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА УЛИЦА „МАРМАРЛИЙСКА” само за последната година. В кратери от спукани тръби и подкопано пътно легло пропаднаха 4 автомобила. Според експерти за подмяна на цялата ВиК мрежа в южната страна на отсечката край бившия битак и последващото й преасфалтиране са нужни малко под 80 хил. лв., а отстраняването на авариите само за този период е коствало почти половината сума. Само стотина метра нови тръби и връзка с новата система, която бе изградена по водния проект, биха оправили проблема. От община В. Търново обаче са категорични, че водното дружество трябва да си подмени тръбите, чак след което отсечката да бъде оправена. Така отговорността е поделена, но нито една от двете институции не предприема стъпки за оправяне на въпроса.

Според експерти от строителната дирекция на Община В. Търново тръбите по ул. „България“ също са толкова амортизирани, че на някои участъци си тече перманентно и загубите са огромни и достигат 2/3 от оттока. Системата е полагана преди половин век и плаче за тотална подмяна.

С. МАРИНОВ

3 коментара за “Над 30 водни аварии и 4 пропаднали коли само за година на улица „Мармарлийска”

 • 08.11.2016 в 12:47
  Permalink

  Когато се включи и новия блок ,който си е с гигантски размери има вероятност тогава авариите да се утроят!

  Отговор
 • 08.11.2016 в 16:41
  Permalink

  Какво значение има? Нали не е в туристическата част. В този район се изляха мегатонове с бетон. Целия парк е захапан от всички страни и скоро ще се превърне в малка квартална градинка.
  Инфраструктурата обаче е на ниво африканска държава – нито улици, нито тротоари, нито канализация. Пълна мизерия и видими резултати.

  Отговор
 • 08.11.2016 в 20:19
  Permalink

  ами ,,Момина Крепост“ нещо да кажете, тя е като решето !!!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!