Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет: „Единственият път на България е в цивилизована Европа“

Бъдещето на България е вдясно, категоричен е председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, потърсен за коментар след първия тур на президентския вот. „Не вярвам десните хора у нас да допуснат завръщане на миналото“, каза пред „Борба“ юристът, който ръководи 37-членния местен парламент.

„Както казва големия наш актьор Георги Мамалев – да не се окаже, че денят за размисъл е в деня след вота и също като англичаните след брекзита да се питаме какво стана.

Цецка Цачева трябва да е изборът на България“, категоричен е Венцислав Спирдонов. По думите му тя е земен и добър човек. Освен че познава и цени високо личните качества на кандидата на ГЕРБ за президент, великотърновският юрист окачестви като отлична работата на първата жена, ръководител на българския парламент: „Като председател на Общинския съвет добре знам колко трудно е да балансираш между различни хора с различни убеждения и много често с различни интереси. За годините, през които Цачева ръководи Народното събрание, тя не допусна нито един гаф, нито една грешка. А нямам ни най-малко съмнение, че при наличието на толкова яростна опозиция всеки неин пропуск щеше да бъде шумно развяван“.

За разлика от другия претендент за президентството, кандидатът на ГЕРБ излъчва ясни и еднозначни послания – пътят на България е цивилизована Европа. Нашето място е сред благоденстващите народи. Това не е нещо, което може да се постигне с едно щракване на пръсти. Няма човек, който може за една нощ да разреши десетилетни проблеми и да запуши огромните пробойни, останали след толкова години на недалновидно управление. Но мерките, които правителството на Бойко Борисов предприема, вече дават резултати, коментира Венцислав Спирдонов.

Бизнесът у нас вече реално усеща раздвижването. Международният валутен фонд също отчита сериозен напредък и растеж всяка година с 3% при прогноза 1.6%. Това ни поставя на шесто място сред страните в ЕС. Имаме най-доброто съотношение между дълг и брутен вътрешен продукт от всичките ни съседи. Икономиката върви с наистина високи темпове и в момента имаме 3 милиарда бюджетен излишък, а във фискалния резерв на държавата има 13 млрд. лв.

На този фон меко казано странно звучат призивите да се изправим срещу статуквото, защото статуквото в момента е равносилно на финансова стабилност и грижа, убеден е Венцислав Спирдонов. Юристът припомни също, че благодарение работата на правителството на Борисов всяка година ще има 1 милиард лева, за да продължи националната програма за безплатно саниране на жилищни сгради.

Повечето негласували хора са онези, с десни убеждения, които не отиват до урните „под строй“, е мнението на председателя на ВТОбС Венцислав Спирдонов. Той апелира всички тях да упражнят на втория тур правото си на глас.

Българите с предприемчив дух и дясно мислене да гласуват за най-голямата дясна партия с номер 17, призовава Спирдонов.

2 thoughts on “Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет: „Единственият път на България е в цивилизована Европа“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *