Новини

Тръгва кампания „Операция: плюшено мече” за коледни подаръци за сирачета

Миналата година инициативата зарадва 250 деца от региона

За втора поредна година Великотърновска област става част от Националната кампания по повод Коледа “Операция: Плюшено мече”. Инициативата обхваща всички 74 социални институции за деца и малчугани с увреждания в региона и се провежда изцяло във Фейсбук и сайта на каузата. Идеята е да бъдат изпълнени всички детски желания за подаръци, като за целта добри хора се заемат със задачата да купят мечтаните играчки. От ноември започна набирането на доброволци, които да осигурят коледните дарове. Екипът на „Операция: плюшено мече” влиза във връзка с персонала на центровете за настаняване от семеен тип, домовете за деца, лишени от родителска грижа, домовете за деца с умствена изостаналост и SOS жилища и по този начин разбира какви са желаните подаръци. Служителите на институциите се заемат да разпитат всяко дете какво иска да получи като подарък за Коледа и след това съставят списъците, които инициаторите на акцията публикуват във Фейсбук и сайта на кампанията. С едно кликване хората, които искат да помогнат, избират графата „Великотърновски район“ и желаното социално заведение. Там са публикувани списъците, като сред най-честите поръчки до Дядо Коледа са кукли, мобилни устройства, детски музикални инструменти и козметика. Срещу името и годините на всяко дете е написан мечтаният подарък и се отбелязва дали вече има дарител, поел отговорността да осигури желаното, или все още никой не се е ангажирал.

Екипът на кампанията призовава дарителите да опаковат прилежно и красиво подаръка и задължително да напишат името, годините, институцията и града, в който живее детето. Адреса, на който се изпращат пратките и след това се сортират по градове, може да откриете във Фейсбук страницата и сайта.

Тази година в кампанията са включени и деветимата малчугани от село Гостилица, които отглежда учителката Мариана Пенчева в дома си във Велико Търново. Благодетелката Виктория Аврамова пък решила вместо да купи подарък на едно от децата, да ги зарадва с празнична вечеря на 25 декември.

Галина ГЕОРГИЕВА

Повече информация за институцииге във Велико Търново и областта може да намерите на следния линк: http://plushenomeche.org/otb/region/4

2 thoughts on “Тръгва кампания „Операция: плюшено мече” за коледни подаръци за сирачета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *