Цвета Калейнска стана почетен член на жури за награди на жените в бизнеса

ЦВЕТА КАЛЕЙНСКА ВЛЕЗЕ В ЖУРИТО ЗА ФИНАЛА НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ БИЗНЕС НАГРАДИ STEVIE AWARDS ЗА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА КАТО ПОЧЕТЕН ЧЛЕН. Великотърновката ще участва в работата на комисията, която ще избира победителите в категорията за индивидуални предприемачески награди за тази година. Самата тя преди две години стана носител на сребърното отличие от международните бизнес награди Stevie Awards за жените в бизнеса в категорията „Жени, помагащи на жени”. Призът й беше присъден за цялостната й дейност по реализирането на Лидерска академия за момичета ГЛОУ. Академията представлява летен едноседмичен лагер, на който момичета на възраст от 13 до 18 г. се учат да бъдат лидери, да управляват екипи и да ръководят проекти. В. Търново е домакин на лагера вече 10 г.

Лидерската академия е една от двете лични благотворителни каузи на Цвети Калейнска. Тя набира средства за лагера, в който самата тя е била участничка точно преди 10 г. Сега Цвета е създала заедно с момичета от лагера, които са в Ню Йорк, клуб и всеки месец там има различни събития – от месене на сладки заедно до провеждане на йога сесии. Другата й кауза е свързана със събирането на книги на чужди езици, които след това тя дарява на библиотеки и читалища в България. Започнала след като завършила Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново. Докато била ученичка, си дала сметка, че книгите на чужди езици там са малко. Самата тя е завършила френски и испански, но говори свободно и английски език.

Цвета живее и се развива в Ню Йорк вече почти 10 г. В момента е директор за социалните мрежи в корпорация Brandwatch. Възпитаник е на колежа „Св. Франциск”, откъдето има дипломи по две бакалавърски специалности по маркетинг мениджмънт и международен бизнес и икономика, при това с медал за отличие. Миналата година завърши и магистратура по публична администрация в Градския университет в Ню Йорк, един от трите най-добри университети там.

През 2010 г. Цвети стана Мис България Диаспора САЩ и започна кариера на модел, въпреки че е висока само 165 см. Красивата търновка стана и вдъхновение за една от колекциите на дизайнерката Едуард Рот.

One thought on “Цвета Калейнска стана почетен член на жури за награди на жените в бизнеса

  • 09.11.2016 в 15:11
    Permalink

    Браво,Цвете! Чакаме книгите на английски език! 🙂

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *