7 четения

Читателски вълнения. Попречиха ми да гласувам на президентските избори и референдума

Аз съм инвалид първа група с придружител. На 7 октомври подадох заявление за гласуване с подвижна избирателна урна за президент и вицепрезидент на републиката и в националния референдум на 6 ноември 2016 г. На 4 ноември ми се обадиха от общината във В. Търново, че съм включена в групата за гласуване с подвижна избирателна урна. Дотук добре.

На 6 ноември цял ден чакам да дойдат с подвижната избирателна урна да гласувам, но уви, никой не идва. Към 18 часа се обадих и ми отговориха: „Чакайте, госпожо. Ще дойдат, но имат 50 човека. Ще дойдат, има време до 21 часа“. И аз продължих да чакам, но уви. Не дойдоха нито до 21 часа, нито до 22 часа.

ЕТО ТОВА Е ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ИНВАЛИДИТЕ В БЪЛТАРИЯ. НИЕ НЯМАМЕ ПРАВО НА ГЛАС, ВЪПРЕКИ ЧЕ ГЛАСУВАНЕТО Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Никой не се интересува, че не сме гласували, или по-точно, че са ни попречили да гласуваме. Никой не се интересува какъв е нашият вот за президент и нашият избор по въпросите за референдума.

ПИТАМ – СПРАВЕДЛИВО ЛИ Е ДА ИМА ТАКОВА ОТНОШЕНИЕ КЪМ НАС? Защо не си направиха труда дори с едно телефонно обаждане да ни се извинят, поне да разберем, че ги е грижа за нас? Как тези хора ще си получат възнаграждението за „добре“ свършената работа? Сигурна съм, че не само на мен са попречили да гласувам. Някой ще им потърси ли сметка защо не сме гласували? Някой направи ли сметка дали ще може с една подвижна избирателна урна да минат при всички инвалиди? ВЪЗМУТЕНА СЪМ И МНОГО НАРАНЕНА, ЧЕ НАС НЕ НИ СМЯТАТ ЗА ХОРА С ПРАВО НА ГЛАС И ЗА ТОВА УНИЗИТЕЛНО И ОСКЪРБИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ, НО КОГО ГО ИНТЕРЕСУВА НИЕ КАКВО МИСЛИМ? Ние не сме хора с право на глас (въпреки че гласуването е задължително).

КАКВО МОГА ДА НАПРАВЯ АЗ, НАЛИ СЪМ ИНВАЛИД? Не мога да отида да се оплача в общината на кмета. Не мога да отида да се оплача в някоя телевизия. Но мога да напиша на всички и навсякъде какво чувствам. Дано някой ни чуе! Искам поне да дам гласност на това унизително отношение към нас, инвалидите!

Искам да се потърси отговорност на виновните и да не се повтори същото при следващото гласуване на 13 ноември г.

Костадинка РУСАНОВА

Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *