Дизайнерка създаде тематична книжка за оцветяване за менструацията

Специалистът в областта на дизайнерската стратегия и общественото здраве Андрея Йъп повдигна въпроса за менструацията по необичаен начин – с книжка за оцветяване, съобщи в. „Метро“.
Създадената от самата нея книга е съсредоточена единствено и само около конкретната тематика и разглежда всички прилежащи явления като „менструалния секс“ и „менструалното ако“.
„След разговори с няколко приятели, установих, че не се говори за опита на хората с менструалния цикъл. Така че започнах да правя илюстрации по темата“, казва Андрея. „Показах картинките на различни хора и забелязах, че те предизвикват доста задушевни разговори“.
Книгата съдържа 30 страници с илюстрации, които са най-ползотворни, когато се оцветяват в групи, където да може да се обсъжда менструацията. Разбира се, всеки може да се отдаде и на самостоятелно оцветяване, както и да използва книжката в класове или разговори за сексуалното образование.
„Смятам, че оцветяването е много забавно средство за изучаването на теми, които се смятат за сериозни или табу – точно като тази за менструалния цикъл“, допълни авторката.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *