Надеждите на великотърновския клуб „Илия Павлов“ с отличия от турнири в Одрин, Сливен и Истанбул

Призови класирания на три поредни международни турнира записаха борците на великотърновския клуб „Илия Павлов“. В Одрин кадетите от старата столица премериха сили с връстници от седем турски и два български клуба. Преслав Върбанов, Николай Михайлов и Борислав Колев взеха златни медали в категориите до 54, 58 и 69 килограма. Любопитно е, че на полуфинала Михайлов надви шампиона на Турция в категорията си, а Колев направи обрат от 2:8 до 18:16 точки в изключително зрелищна среща с борец от Чанаккале.

С трите си златни отличия великотърновци са втори в отборното подреждане.

След Одрин треньорът Мирослав Колев заведе състезателите си на международния турнир „Стоте войводи“ в Сливен, където се събраха най-добрите борци от страната. Николай Михайлов завърши трети до 58 килограма, като неочаквано падна на полуфинал от борец от Хасково. Борислав Колев се окичи със сребро до 69 кг, след като поведе на финала с 4:0 точки, но през втората част допусна обрат.

Третият турнир бе за юноши старша възраст в Истанбул, където Ивайло Нинчев завърши трети до 96 кг. Съотборникът му Максим Иванов пък започна с успех срещу турчин, но след това бе спрян от азер с 2:0 точки.

„На този етап от подготовката състезателите ни не са във върхова форма. Целта ни е да са готови за шампионата през февруари“, коментира треньорът Мирослав Колев. В събота той ще отведе възпитаниците си на турнир в Скопие, а следващия уикенд те ще излязат на тепиха в Косово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.