16 медала за „Акро Нова” от „Дунавска перла”

С 16 отличия се завърнаха състезателите на горнооряховския клуб по акробатика „Акро Нова” от международен турнир „Дунавска перла“. В Русе определяха и националните състезатели за някои акробатични видове. За първи път надпреварата включваше 4 вида спорт – спортна гимнастика, художествена гимнастика, спортна акробатика и батут. Смесената двойка на „Акро Нова“ Ивайло Люцканов и Анислава Караджова завоюваха първото място. Горнооряховският клуб участва в турнира и с тройка жени във възраст 11 – 16 г. Дарина Божилова, Маринела Люцканова и Ванеса Стойчева спечелиха злато в многобоя, след като заеха първо място в темповата комбинация и второ на баланс.

„Момичетата показаха стабилни резултати и бъдещето е пред тях“, коментира треньорът Николай Михайлов.

Дебют направи и женска тройка в група 12 – 18 г., формирана от състезателки на двата горнооряховски клуба по акробатика „Акро Нова” и „Джим денс”. Нелина Иванова, Цветелина Савова и Михаела Илиева са заедно само от месец, но показват отличен синхрон и спечелиха сребърни медали за балансовата си комбинация.

В края на октомври Ивайло Люцканов и Анислава Караджова спечелиха златните медали и купата на Варшава на изключително престижен турнир в полската столица. Горнооряховчани участваха във възрастова група 11 – 16 г. Купата на Варшава си оспорваха акробати от 7 държави, част от които се представиха с целите си национални отбори.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *