Гимназията по туризъм спечели три награди в национален ученически конкурс за Априлското въстание

ТРИ НАГРАДИ СПЕЧЕЛИХА УЧЕНИЦИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС, ПОСВЕТЕН НА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ. Финалът на състезанието се е състоял в края на миналата седмица в Националния исторически музей в София, където са били наградени най-добрите ученически разработки.

Първо място е спечелил с реферата си „Историята на минералната вода в Полски Тръмбеш” Владислав Димитров. Тийнейджърът е участвал в категорията „Символите на моето родно място”. Второто място журито е отредило на Полина Гецова за разработката й „Доброто ражда добро” в категорията „Великите българи”. Електронната книга за целите на устойчиво развитие „17 стъпки към усмихнат свят” на Преслава Христова е била удостоена със специалната награда на Синдиката на българските учители. Общият брой на разработките, достигнали до националния кръг е 122 в три категории. В националното състезание са участвали ученици както от България, така и от българските общности извън страната.

И тримата наградени ученици са от XII клас, специалност „Търговски представител“. Те са се подготвили за състезанието заедно с учителя си по история и цивилизация Мариана Маринова и инж. Славка Проданова – учител по икономически предмети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *