3 четения

Избирането на Тръмп е добър урок за политиците, заяви актьорът Жерар Депардийо

Избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ е добър урок за политиците, заяви актьорът Жерар Депардийо, който преди няколко години се отказа от френския си паспорт и стана руски гражданин, предаде Франс прес.
„Това е добър урок за политиците, които отдавна не правят нищо. Доверието е нарушено, народът иска да си върне властта“, каза 67-годишната звезда за в. „Журнал дю диманш“.
„За разлика от Джордж Буш, Тръмп не е тъпанар. Никой не знае на какво ще е способен“, добавя Депардийо, чието руско гражданство му бе дадено след намеса на президента Владимир Путин.
Гигантът на френското кино предизвика сензация през 2012 г. с изявлението, че се отказва от френския си паспорт в знак на протест срещу високото данъчно облагане на най-богатите французи, въведено от социалистическото правителство. Оттогава той редовно се появява във френски медии с предизвикателни изказвания и проруски позиции.
В същото интервю Депардийо коментира и възхода на френската крайна десница, чиято лидерка Марин льо Пен е в добри позиции за президентските избори през 2017 г.
„Марин льо Пен не е заплаха, а пълна глупост! Тя е една от съпътстващите щети на едно общество, което не контролира новите комуникационни средства и прекарва времето си в градене на въздушни кули“, добавя той и призовава французите да не се поддават на страха.
Новият филм на Жерар Депардийо „Обиколката на Франция“ излиза по френските екрани в сряда. В него актьорът играе стар зидар реакционер, който е принуден да поеме на път с рапър от предградията. По думите на Депардийо „това е политически филм – дава надежда за разбирателство и за край на омразата“.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!