31 четения

Природо-математическата гимназия във Велико Търново чества 45 години

45 Г. ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ ЧЕСТВА С ТЪРЖЕСТВЕН КОНЦЕРТ ПРОФИЛИРАНАТА ПРИРОДО-МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ „ВАСИЛ ДРУМЕВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Настоящи и бивши учители, ученици и много гости се събраха в голямата зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, за да почетат патрона си и годишнината на училището си. Сред официалните гости бяха председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, директорът на общинската образователна дирекция Пенка Игнатова и директори на други училища в града.

„С особен респект в този празничен ден ще потвърдим, че Природоматематическата гимназия „Васил Друмев” безспорно се утвърди като престижен учебен център, който успешно съчетава традициите и иновациите и е еталон за качествено образование във Велико Търново”, каза в поздравлението си зам.-кметът на старата столица Снежана Данева-Иванова. След това тя връчи на директора на училището Ангел Гушев ваучер, с който да купи за гимназията мултимедийно устройство.

Празниците в Природоматематическата гимназия започнаха няколко дни преди тържествения концерт. Учениците участваха в литературни четения и изложби, в състезания и спортни игри. Като част от програмата, посветена на празника, беше и гостуването на членове на клуб „Традиция” в училището. Мъжете и жените, които се занимават с възстановки на средновековния ни бит, занаяти и оръжие, демонстрираха пред учениците цялото бойно снаряжение на средновековните българи и им показаха различни настолни игри от онова време.

Един коментар за “Природо-математическата гимназия във Велико Търново чества 45 години

  • 14.11.2016 в 20:09
    Permalink

    Да и в двора на този престижен център кипи строителство на жилищен блок…Някой от кумова срама не запита ли височайшите гости как се стигна до тук ….

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *