43 четения

Съдебният заседател Милен Ангелов освободен за уронване престижа на Темида

Общото събрание на съдиите от Апелативен съд Велико Търново освободи предсрочно съдебния заседател от Окръжен съд – Велико Търново, Милен Ангелов за уронване престижа на Темида. Според неговата страница във Фейсбук обаче той сега работи в Лондон в местна болница като спешен медик.

РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ПОВДИГНА ДВЕ ОБВИНЕНИЯ НА МИЛЕН АНГЕЛОВ, който миналата есен искаше да става независим общински съветник във В. Търново, но така и не бе регистриран. 29-годишният търновец е привлечен като клиент на държавното обвинение за имитиране на близо 100 подписа с неговия почерк, е установила графична експертиза в подписката, която той бе събрал от 609 души. Другото обвинение е за подбуждане към лъжесвидетелстване на лице, което е работило за него по време на предизборната кампания миналата есен.

Той обаче не е в България и разследващите възнамеряват да го обявят за издирване с европейска заповед за арест. На общо събрание на съдиите от ВТАС, проведено на 8.11.2016 г. и подложено на гласуване, с 13 гласа „за” и 1 глас „против” е прието решение за предсрочното освобождаване на Милен Ангелов. От пресслужбата на Апелативния съд пък уточниха,че протоколът от общото събрание за предсрочно прекратяване на мандата на съдебния заседател е изпратен на постоянния му адрес във В. Търново.

Нели ГЕОРГИЕВА

Сн. Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *