Обръщение на Инициативен комитет за подкрепа на генерал Румен Радев и Илияна Йотова БСП Велико Търново

Скъпи съграждани от Великотърновска област,

Премина един от най-важните избори в последния четвърт век на демократични промени в България. В резултат на активно реализирания вот през следващите пет години държавен глава ще бъде ген. Румен Радев. Зад внушителните цифри на изборната статистика прозира един много важен резултат, който превръща вота за генерала в общонационална кауза. За него гласува обединената левица, подавляващата част от българските патриоти; немалка част десни избиратели, включително доскорошни привърженици на управляващата ГЕРБ; хора от всички етноси и малцинствени групи; наши сънародници по всички географски ширини.

Всички заедно казахме своето „ДА“ за една голяма промяна, която само започва с вота за държавен глава. Тя неминуемо ще е дълбока и радикална, за да изплуваме от блатото на прехода и веднъж завинаги да скъсаме с порочните рецидиви на досегашното политическо статукво.

Гласувахме заедно за нов тип управление, в което най-важните трябва да сме ние, хората.

Гласувахме заедно, за да възстановим достойнството и престижа на институцията ДЪРЖАВЕН ГЛАВА.

Гласувахме заедно, за да възстановим българския държавен суверенитет, за да изкореним вечния сателитен синдром.

Гласувахме заедно, за да живеем в сигурност.

Гласувахме заедно, за да върнем прокудените ни в близка и далечна чужбина родители и деца.

Благодарим на всички. На тези, които направиха убедителен избора на новия държавен глава. Благодарим и на тези, които застанаха зад други кандидати с чистия мотив за една по-добра България.

С избора на ген. Румен Радев показахме силата на общата ни воля за промяна. Затова, скъпи съграждани, ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ!

Инициативен комитет за подкрепа на генерал Румен Радев и Илияна Йотова

БСП Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.