7 четения

Отборите на „Етър ВТ“ първи на полусезона на Футбол 7 и Футбол 9

Отборите на „Етър ВТ“ ще завършат на първо място есенния дял от първенствата на Футбол 7 и Футбол 9.

Кръг преди края и двата тима имат по шест точки аванс пред преследвачите си, като до момента са записали само победи.

По-малките удариха „Локомотив“ (Дряново) с 5:1 и натрупаха 30 точки от десетте си поредни победи. Вторият „Янтра-1919“ е с 24 т. преди директния двубой помежду им в Габрово в неделя. В отминалия десети кръг габровци победиха с 3:2 „Локомотив“ в Горна Оряховица. В останалите срещи: „Янтра- 1913“ – „Орловец“ 5:0, ФК „Севлиево“ – „Чардафон“ 2:1, „Янтра“ – „Алекс ОК“ 1:1, „Академик“ – „Болярчета“ 2:1.

„Виолетовите надежди“ ще зимуват на първото място и в класирането на Футбол 9. Това стана факт кръг преди края, след като „виолетовите“ вече са недостижими в таблицата. Те имаха аванс от 3 точки пред „Янтра 1919“, на когото гостуват в последния мач в неделя. В понеделник етърци разбиха с 11:0 „Локомотив“ (Дряново), докато габровци гостуваха на „Локомотив“ (Г. Оряховица) и записаха загуба с 4:1. Така „Етър“ вече има 6 точки аванс с 10 победи от 10 мача, докато отборите на „Янтра 1919“ и горнооряховския „Локомотив“ са с по 8 победи и 2 загуби.

Съставът на „Алекс ОК“ гостува на другия „Янтра“ (Габрово) и отстъпи с 3:2, а „Болярчета“ играха в Свищов с местния „Академик“, където паднаха с 12:0. В останалите срещи: „Севлиево“ – „Чардафон“ 7:1, „Янтра-1913“ – „Орловец“ 8:0.

Не толкова успешен бе кръгът за юношите младша възраст на „Етър ВТ“ в Зоналната група. Те гостуваха на „Янтра“ в Гарово и записаха загуба с 3:1, която ги свали от първото място. В тази група борбата за върха е много оспорвана. „Локомотив“ (Г. Ор.) би с 2:1 „Литекс“ и излезе начело с 16 точки, а „Етър ВТ“ и „Янтра“ имат по 15. В последния есенен кръг в събота великотърновци приемат „Спартак“ (Плевен), а габровци и „железничарите“ гостуват съответно в Полски Тръмбеш и Севлиево.

В Габрово децата на „Етър ВТ“ отсрамиха батковците, като удариха „Янтра“ с 5:2. Те делят трето – четвърто място в класирането с 15 точки заедно с ОФК „Павликени“. Лидер е „Локомотив“ (Г. О.) с 19 т., следван от „Янтра“ (П. Тръмбеш) с 18. Останалите резултати: „Спартак“ – ФК „Севлиево“ 3:7, ОФК „Павликени“ – „Трявна“ 2:3, „Академик“ – „Чардафон“ 0:4.

Снимка: Деница Трифонова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *