Строителите свършиха, бягат в Израел за 1500 долара стартово на месец

Чрез бюрата по труда във В. Търново, Горна Оряховица, Павликени набират кандидати

ИЗРАЕЛ ТЪРСИ СТРОИТЕЛИ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ РЕГИОН, А КАНДИДАТИТЕ СЕ НАБИРАТ ЧРЕЗ БЮРАТА ПО ТРУДА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ГОРНА ОРЯХОВИЦА И ПАВЛИКЕНИ. Мераклиите са много, тъй като и възнагражденията си струват, а освен това към тях има множество бонуси. Стартовите заплати започват от 1540 долара на месец. Заради драстичната разлика във възнагражденията у нас и зад граница в региона почти не останаха строители, роптаят предприемачи и допълват, че вече липсват кофражисти, арматуристи, мазачи и т.н. Майсторите заминават по силата на спогодба между правителствата на България и Израел за набиране и осигуряване на работа за граждани на двете страни. Документи се набират постоянно в Бюрото по труда. Кандидатите подписват едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен до максималния срок от 3.5 години. С шанс да заминат са всички между 25 и 50 години, но не бива да са били осъждани и да имат здравословни проблеми. Любопитен момент е, че кандидатите преминават практически изпит за професионални умения по една от посочените специалности и само тези, които положат успешно изпита, продължават да участват в подбора. Българските работници няма да се назначават пряко от израелски строителен предприемач, а ще бъдат наети от контрактор на работна ръка, лицензиран да наема временно чуждестранни строителни работници. Такива контрактори на работна ръка ще предлагат на работниците заетост към лицензирани и регистрирани строителни предприемачи, в различни строителни обекти.

За периода на заетостта на българските работници ще бъде осигурено подходящо жилищно настаняване, което може да бъде в каравани и на двуетажни легла, сочат още условията.

Един коментар за “Строителите свършиха, бягат в Израел за 1500 долара стартово на месец

  • 16.11.2016 в 17:16
    Permalink

    Няма да е лошо да намерите някой който се е върнал ,за да прочетат хората,че тези „прекрасни“ условия и възнаграждения са просто илюзорни!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *