Бившият зам. областен управител д-р Иво Найденов дойде за лапароскопска операция в Г. Оряховица

60-годишна жена бе оперирана безкръвно вчера в болницата в Горна Оряховица, където лапароскопският метод бе въведен преди няколко месеца. Екипът, участвал в интервенцията за отстраняване на жлъчката, включва трима лекари – д-р Иво Найденов от хирургичното отделение на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и двамата му колеги д-р Емил Филипов и д-р Добромир Нгуен от УМБАЛ „Георги Странски“ – Плевен. Това е поредната лапароскопска операция на пациент с жлъчно-каменна болест в горнооряховската болница, с което стационарът се утвърждава като водещ в региона по брой и интензитет на лапароскопската коремна хирургия. Амбициите на лечебното заведение са тази практика да стане рутинна. „Лапароскопската хирургия е много по-щадяща за болните, а рискът от появата на постооперативни усложнения и сраствания е много по-малък“, обясни хирургът д-р Иво Найденов, който от юли тази година е част от хирургичното отделение на болницата в Горна Оряховица. Преди това бившият заместник областен управител и заместник-кмет на Велико Търново работеше в частна болница в Севлиево. Само за последните четири години от практиката си д-р Найденов има над 800 лапароскопски операции. Плевенските лекари д-р Филипов и д-р Нгуен имат зад гърба си над 200 лапароскопски операции в УМБАЛ в Плевен не само на жлъчка, но и на хернии и апендикси.

Лекарите са категорични, че този съвременен оперативен метод е много по-добър за пациентите. Сред предимствата е и фактът, че болничният престой е около 2 – 3 дни, а хората в активна възраст могат да се върнат на работа до десетия ден.

Холицистектомията се поема от Здравната каса, като пациентите заплащат част от консумативите, уточниха от здравното заведение.

Весела БАЙЧЕВА

Снимка: МБАЛ „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица

3 thoughts on “Бившият зам. областен управител д-р Иво Найденов дойде за лапароскопска операция в Г. Оряховица

 • 17.11.2016 в 15:08
  Permalink

  Д-р Иво Найденов е един от най-успешните хирурзи в последните 20 години, изключителен специалист, който е помогнал на хиляди хора да възвърнат здравето си. Благодарности!

  Отговор
 • 18.11.2016 в 10:51
  Permalink

  ВСИЧКИТЕ НАД 800 ЛАПАРОСКОПСКИ ИНТЕРВЕНЦИИ ГИ ИЗВЪРШИ Д-Р КЪНЧО КОСТАДИНОВ НАЧАЛНИК НА Х.О.А Д-Р НАЙДЕНОВ АСИСТЕНТ НИТО ЕДИН ПЪТ ОПЕРАТОР /АСИСТЕНТА ДЪРЖИ ОПТИКАТА ДАВА ОБРАЗ И ОСВЕТЯВА ПОЛЕТО А ОПЕРАТОРА ИЗВЪРШВА ОПЕРАЦИЯТА/

  Отговор
  • 18.11.2016 в 14:26
   Permalink

   Г-н Ненков, не е редно да подронвате авторитета на хора, които сами с труд и усилия са постигнали много и помагат със знания и опит на хората! Явно сте дрбна душица, която си няма друга работа освен да плюе змии и гущери! Кога за вас ще има подобна статия? Кога Вие ще постигнете нещо, вместо да се занимавате с дребни интрижки?

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *