Пътуващи уроци и иновационни занимания за Седмицата на предприемачеството

ВЪЗПИТАНИЦИ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ПОСЕТИХА ВЧЕРА Завода за третиране на отпадъци в София и Министерството на околната среда и водите, където проведоха и пътуващия си урок, посветен на Земята. Урокът е част от дейностите на проекта „Уча се да уча“, по който учебната компания BOYAR DREAMS спечели националния конкурс „Климатът и аз“.

Финансирането на проекта е от Националния доверителен екофонд и средствата са предназначени за три от основните дейности – обучение по презентационни умения, пътуващия урок „Земята е единна и единствена“ и провеждането на информационни кампании в пет основни училища от Великотърновска област. Чрез метода „деца обучават деца“ учениците на гимназията по туризъм ще обясняват важността от правилното събиране на отпадъците и ще подарят „говорещи“ кошчета на училищата.

Миналия ден в гимназията се състоя и открит урок, който пък беше част от традиционната Седмица на предприемачеството. Урокът беше проведен от ръководителя на учебната компания инж. Славка Проданова. В СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО СЕ ВКЛЮЧИХА И УЧЕНИЦИ ОТ СТАРОПРЕСТОЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА, които миналия ден участваха в иновационен лагер и решаваха казус, свързан с необходимостта от опазването на пчелите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *