11 четения

Българите в Ковънтри аплодираха на крака Стоянка Мутафова

Актрисата Стоянка Мутафова участва в среща-разговор с българската общност в Ковънтри, на която беше представена биографичната й книга „Госпожа Стихийно бедствие“, съобщиха от Българския културен институт Лондон.
Специален гост в Ковънтри бе и дъщерята на Стоянка Мутафова, Мария Грубешлиева, която като автор на биографията сподели любопитни факти от съвместния им живот и ключови моменти от написването на книгата.
Стоянка Мутафова отговаря над 2 часа на въпроси на публиката, разказвайки за своя творчески път, любими роли, спомени за първите актьорски опити и творческо взаимодействие с колеги, сред които Невена Коканова, Георги Калоянчев, Нейчо Попов и Кръстьо Сарафов.
„От моя дълъг житейски опит мога да Ви посъветвам едно – следвайте това, което усещате като призвание и не се обезкуражавайте“ – това Стоянка Мутафова посъветва присъстващите на събитието предимно млади хора.
Посещението на легендата на българския театър в Англия продължава. На 18-ти ноември, петък, пред публиката в Лондон ще бъде представен спектакълът „Госпожа Стихийно бедствие“ с участието на Стоянка Мутафова, Николай Атанасов – Шуши и Ирен Кривошиева.
Проявата е част от програмата на Български културен институт Лондон в рамките на Лондонския фестивал на българската култура.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *