2 четения

Най-добре е да се оженим, преди да сме навършили 32 години

Учени установиха, че ако искаме щастлив брак, най добре е да се оженим в края на 20-те и началото на 30-те си години, съобщава в. „Дейли мирър“.
След 32-годишната възраст рискът от развод се увеличава с 5 процента за всяка изминала година. До този извод стигнал Никълъс Уолфингър от университета в Юта. И обратното. Ако човек се задоми в интервала между 28 и 32-години, то опасността от развод намалява с 11 процента.
„Досега се смяташе, че колкото хората повече изчакват, преди да сключат брак, толкова по-добре, коментира Уолфингър.Търсеше се „зряло“ решение за тази важна стъпка, което ще осигури стабилно партньорство. Но се оказва, че прекаленото изчакване, особено след 32-годишния предел, води до нестабилни бракове, досущ като при прекалено младите двойки.
Ученият има само известни предположения защо бракът на по-възрастните двойки е нестабилен. Тези, които дълго отлагат Менделсоновия марш, според Уолфингър, са хора с проблеми в междуличностното общуване. Те не се женят, защото доста рядко ги пожелават за партньори. А когато го сторят, техните женитби автоматично попадат под повишен риск от развод!!“
Бракът на много млада възраст също не вещае дълговечност. Уолфингър отдава тази нестабилност на прибързаните решения, които гледат на него като на купон и на забава. Но подобно отношение не може да скрепи за дълго време една връзка.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *