Община Горна Оряховица и две младежки сдружения с акция „Спри! Давам път на пешеходец!”

АКЦИЯТА „СПРИ! ДАВАМ ПЪТ НА ПЕШЕХОДЕЦ!” ИНИЦИИРАТ НА 21 НОЕМВРИ ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЗАЕДНО С Горнооряховския младежки парламент и сдружение „Младежка толерантност”. Доброволци от двете младежки сдружения ще раздават стикери с мотото на кампанията на десет места в Горна Оряховица. Младежите ще бъдат позиционирани до детските градини „Елена Грънчарова”, „Щастливо детство”, „Божур”, „Ален мак”, „Първи юни”, „Здравец” и яслата „Зорница”, на паркинга до комплекс „Амбарица” и в района на СУ „Вичо Грънчаров”. Акцията започва в 16.00 ч.

Инициативата „Спри! Давам път на пешеходец!” стартира преди пет години във Варна в памет на загиналите на пешеходни пътеки деца – Лора от Варна и Ники от Русе. Акцията в Горна Оряховица ще бъде подкрепена и от представители на варненското Обединение на родителите на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия.

Основен спонсор на инициативата е Застрахователна компания „Дженерали”.Инициативата на Община Горна Оряховица, Горнооряховския младежки парламент и сдружение „Младежка толерантност” е посветена на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва всяка трета неделя на ноември. Тази година това е 20 ноември

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *