Отново повериха голям хандбален форум на старата столица и Габрово

Международната федерация по хандбал (IHF) за пореден път гласува огромно доверие на родната централа и й повери организацията на II Men’s E merging Nations Championship. Новината дойде след проведеното в Херцогенаурах (Германия) заседание на изпълнителния комитет на IHF. Първенството за хандбални нации, включени в проекта на Международната федерация по хандбал, ще се проведе от 16 до 26 юни 2017 г. с участието на мъжки отбори от 20 държави, съдии и официални лица от различни точки на планетата. Общият брой на участващите състезатели и технически лица е близо 400 човека. От своя страна федерацията даде домакинството съвместно на Велико Търново и Габрово. Срещите ще се играят в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ в старата столица и зала „Орловец“ в града на Рачо Ковача.

Това е третият път, в който двата съседни хандбални центъра ще организират голям форум. През 1993 г. те домакинстваха на Световното първенство за девойки, в което отборът ни спечели сребърните медали, воден от Йонко Стоянов.

През 2012 г. отново в двата града се проведе европейският кръг от турнира на EHF/IHF Women`s Challenge trophy, спечелен от нашия женски национален отбор, който впоследствие триумфира и на интерконтинентално ниво в Мексико.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *