2 четения

Разхвърляното бюро намалява шансовете за повишение

Ако искате повишение, подредете бюрото си. Резултатите от ново проучване показват, че разхвърляното работно място намалява шансовете за издигане в службата, пише в. „Дейли експрес“.
Допитване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на Брадър Ю Кей, показва, че според трима от всеки четирима началници разхвърляното бюро свидетелства за неорганизиран, изпитващ трудности със справянето със задачите или твърде зает служител. За десет на сто от шефовете неподреденото работно място е основателен мотив да не повишават свои подчинени.
Анкетата показва още, че голяма част от трудещите се в офис не „гледат с добро око“ на неподредените си колеги.
Една трета от участвалите в допитването служители признават, че бюрата им са разхвърляни. Същевременно около 50 процента от хората, които казват, че работните им места са подредени, отбелязват, че това им помага да държат нещата под контрол, както и да се чувстват по-продуктивни и щастливи.
Половината от служителите с разхвърляни бюра смятат, че освен че намаляват шансовете им да напреднат в кариерата, неподредените работни места ги правят по-непродуктивни, стресирани и притеснени за мнението на колегите.
Допитването показва също, че по-разхвърляни на работното място са служителите на възраст между 25 и 34 години в сравнение с тези между 45 и 55 години.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *