65 четения

Робот с изкуствен интелект си търси работа, след като го скъсаха четири пъти на кандидатстудентски изпит

Робот с изкуствен интелект се провали за четвърти път на кандидатстудентския изпит за престижния Токийски университет и ще трябва да започне „истинска работа“ в промишлеността, съобщи в. „Дейли мейл“.
Роботът Торобо-кун е създаден от екип на Националния институт по информатика в Токио, за да тества възможностите на изкуствения интелект. Той всъщност не се яви на изпит за университета, а трябваше да решава тестове, създадени от специализирана компания.
В осемте теста по пет предмета роботът постигна 525 точки от 950. Това е с 14 точки повече, отколкото постигнатото от него през 2015 г. Торобо-кун се справя отлично с физиката и историята, но английският му е слаб. Средният му успех от 57,1 процента е много по-малък от необходимите 80 процента за влизане в Токийския университет.
С този успех обаче Торобо-кун би се класирал за много други японски университети.
След поредния неуспех на изпита, екипът, разработващ програмата, ще се съсредоточи върху способността на робота да подбира точни отговори от масивни бази с данни. Торобо-кун вече показа, че се справя добре с това с отличните си оценки по история. Учените се надяват технологията да бъде използвана в промишлеността в бъдеще.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!