64 четения

Нестандартна изложба откриха в СУ „Емилиян Станев“ за Деня на християнското семейство

НЕСТАНДАРТНА, ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА И ЗАБАВНА ИЗЛОЖБА, ПОСВЕТЕНА НА ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО, ОТКРИХА ВЧЕРА В СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ЕМИЛИЯН СТАНЕВ“ във Велико Търново. Експозицията представя третокласниците на Людмила Райкова, които са бъдещи музиканти, и художниците от 9 „а“ клас, на които класен ръководител е Бояна Пеева.

23 рисунки съдържа изложбата, картините са толкова, колкото са и децата в 3 „а“ клас. Те са нарисували своите семейства, вдъхновени от християнските ценности. Като ментори и истински учители на малчуганите са се изявили тийнейджърите от 9 клас.

Людмила Райкова и Бояна Пеева решили, че могат да се доверят на по-големите ученици и да ги насърчат те да влязат в ролята на учители по рисуване на третокласниците. Деветокласниците, които учат специалността „Изобразително изкуство – графичен дизайн“, приели идеята с голям ентусиазъм и през цялото време на двата учебни часа, които изкарали заедно с по-малките си приятели, били неотлъчно до тях. Темата „Ден на християнското семейство“ паснала идеално на експеримента на двете учителки, които оставили децата сами да изберат темите в рисунките.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!