147 четения

Още един блок вместо детска площадка и подземен паркинг в центъра на В. Търново

345 300 ЛВ. БЕЗ ДДС Е НАЧАЛНАТА ТРЪЖНА ЦЕНА ЗА ИЗОСТАВЕН ТРАФОПОСТ В ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, КОЙТО Е ЖЕЛАН ОТ СТРОИТЕЛНИ ПРЕДПРИЕМАЧИ ЗА БЛОК. Общинският имот, който е разположен на ул. „Н. Габровски“ 3, зад ТПК „Царевец“, е с площ от 712 кв. метра. Той е последният останал незастроен терен в тази част, а до неотдавна там бе планувано да се изгради детска площадка с паркинг под нея, припомнят запознати. От години хората, които живеят в района, пускат протестни писма до общината, за да се погрижи за изоставената сграда, в която се самонастаняват бездомници. Вместо да имат кътове за отдих и паркиране при крещяща нужда от паркоместа в района обаче, съседите ще трябва да търпят нов блок. Инвестиционно предложение за закупуване на земята вече е депозирано в Община Велико Търново от фирмата „Гарантстрой Ганчо Грозев“. Още няколко строителни предприемачи обаче следят изкъсо ситуацията, тъй като мястото е отлично за всяко подобно бизнесначинание. Общественият интерес обаче е друг, негодуват даже общински съветници.

А ЧЕ ГАРАЖИТЕ СА ПО-СКЪПИ ОТ ЖИЛИЩАТА ВЪВ В. ТЪРНОВО, подсказва една от последните сделки за обект на ул. „Л. Каравелов“, която се намира в съседство. За гараж на тази улица са дадени 50 хил. лв., разбра „Борба“. При площ на обекта от 25 кв. метра става ясно, че за 1 кв. метър са платени по 2 хил. лв. В същото време по официални данни на Териториалната статистика стойността на същата жилищна площ е под 900 лв.

Стилян НАЙДЕНОВ

2 коментара за “Още един блок вместо детска площадка и подземен паркинг в центъра на В. Търново

 • 22.11.2016 в 19:33
  Permalink

  Това не е обикновен трафопост. Това е бившата Токоизправителна станция /ТИС/. Една от трите, които осигуряваха тока за бившите тролейбуси в града. Тя е собственост на общината и по тогавашни оценки струваше над 800 х. лв. Тя не доживя дори и нормалният период за експлоатация. Използвана е ок. 20 г. Твърде малко за такова съоръжение. За съжаление тролейбуси вече няма и съоръженията вече са унищожени. На ход е общината и общественият интерес.

  Отговор
 • 23.11.2016 в 9:29
  Permalink

  Кмета и целия му екип наследен от реално управляващия кметството Румен Рашев са подчинени единствено на „парите“ и не ги интересува как живеят гражданите на Велико Търново!
  Заради многобройни безобразия и беззакония на кмета и неговия антураж, призовавам на гражданско неподчинение и оставка на самозабравилите се служители!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!