77 четения

Британците по-лесно научават суахили, отколкото уелски език

Средностатистическият британец трябва да положи повече часове в изучаването на уелския език, който се говори в Обединеното Кралство, отколкото да се научи да говори на суахили, практикуван в Танзания, Кения и Уганда, пише в. „Дейли мирър“.
За да започне свободно да общува с уелсците, англичанинът ще трябва да учи келтския им език 1040 часа, докато суахилито ще му отнеме само 900 часа.
Най-лесно поданиците на Нейно Величество научават френския /след 550 часа уроци/, следван от португалския /575 часа/, италианския /590 часа/ и испанския /600 часа/.
За да общува свободно със сънародниците на Ангела Меркел, британецът ще трябва да учи немския в продължение на 750 часа. Ако средната цена на един учебен езиков час е 27 британски лири, за да стане немскоезичен, англичанинът ще трябва да похарчи 20 250 паунда. А за уелския – 28 хиляди паунда.
Изследването за това за какво време британецът научава чужди езици бе направено от онлайн преводаческия портал LanguageLine. Най-трудни за научаване за жителите на Острова са китайският, бенгалският, тамилският, фарси и някои други екзотични езици.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *