26 четения

Моника Георгиева и Стоян Владков са студентски шампиони на крос

25 мъже и 21 жени стартираха на държавно първенство по лекоатлетически крос за студенти, проведено в неделя в парк „Света гора“. Домакин на проявата бе Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“ в лицето на доц. Йордан Йотов и преподаватели от катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ с подкрепата на Асоциацията за университетски спорт. За отличното организиране на състезанието помогнаха и студенти доброволци от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“. Представителките на ВТУ спечелиха отборната титла при жените.

След тях се наредиха Пловдивският и Софийският университет. Мъжкият състав на алма матер остана втори, като беше изпреварен само с две точки от Националната спортна академия, трети се наредиха състезателите от Пловдивския университет.

В индивидуалното класиране при жените на 2000 метра златният и сребърният медал бяха грабнати от Моника Георгиева и Маринела Нинева, и двете от ВТУ. Трета се нареди Таня Димитрова от Пловдивския университет със 7,35 мин. За първото място в отборното класиране за ВТУ при жените допринесоха и Юлия Керемедчиева, чиято спортна специализация е катеренето, но тя се представи отлично и като атлетка, и Валерия Петрова от специалност „Психология“.

При мъжете на 6000 метра победител е Стоян Владков, следван от Георги Гергов, и двамата от „Педагогика на обучението по физическо възпитание“. Трети е Александър Сръндев от НСА. За отборното второ място на ВТУ при мъжете допринесоха също Валентин Борисов и Димитър Марков, които не са специалисти в лекоатлетическите бягания, но се представиха отлично и заеха позиции в средата на класирането.

Ден преди първенството Маринела Нинева и Моника Георгиева взеха участие в последното за годината атлетическо състезание, като стартираха на традиционния крос в Ловеч на 4 километра при жените. Победителка стана Нинева от „Локомотив“ (Дряново), а състезателката на „Локомотив 2010“ остана втора.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!