252 четения

Продадоха луксозен арбанашки хотел с плувен комплекс за едва 548 хил. лв.

СЛЕД БЛИЗО ДВУГОДИШНИ БЕЗУСПЕШНИ ОПИТИ НАЙ-НАКРАЯ Е ПРОДАДЕН КОКЕТНИЯТ ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС „ЗАГОРИЕ“ В АРБАНАСИ, който разполага с огромен двор и плувен комплекс, разбра „Борба“. За него са платени 548 хил. лв. без ДДС. Купувач е фирмата „Новакем“ ООД на бизнесмена Недко Христов.От 2014-а насам, когато един от най-хубавите хотели в Арбанаси започна да се продава, цената му е паднала почти двойно. Толкова искаха бившите собственици в началото, но в евро. Засега рекордът по най-висока цена все още държи великотърновският хотел „Рашев“. Точно преди година той бе продаден за 3,1 млн. лв., независимо че площта му е двойно по-малка от на „Загорие“. Високите сделки носят и солидна финансова изгода за Община Велико Търново. Това се дължи на факта, че всички се облагат и с 2,5% местен данък върху общата стойност. Така само от договора за „Рашев“ приходите за бюджета на града са близо 80 хил.

НЕВИЖДАНА РАЗПРОДАЖБА НА ХОТЕЛИ ВЪРВИ В МОМЕНТА В ЦЕЛИЯ РЕГИОН. Над 60 места за настаняване във Велико Търново, Арбанаси, Вонеща вода, Елена, Златарица и даже в Стражица и Джулюница в момента си търсят нови собственици, показа проверка на „Борба“ след проучване сред водещите местни брокери. Според тях никога досега пазарът не е изобилствал от толкова много имоти за туристи и къщи за гости.

С. МАРИНОВ

4 коментара за “Продадоха луксозен арбанашки хотел с плувен комплекс за едва 548 хил. лв.

 • 23.11.2016 в 13:01
  Permalink

  Защо ли се случва по време на ГЕРБ?

  Такъв подем, а всичко се продава ли продава, средния бизнес стана малък, а малкия – „о Боже“, взе че изчезна.

  Чудя се как още има хора дето вярват….прост народ, жалко!

  Отговор
 • 23.11.2016 в 14:41
  Permalink

  По-точното заглавие на статията би било „Изпуши поредната жертва на банковата мафия“.

  Отговор
 • 23.11.2016 в 14:46
  Permalink

  Хора има и вървят, но тези дето искат да работят и работещите все повече намалява. Стига с това насаждане нито ГЕРБ нито БСП. Това е така, че българите са мързеливи позамогнаха се и изобщо не можш ги хвана да се захванат за работа, защото трябва отдаденост, трудолюбие и много жертви. Погленете когато се задават 4 дена един след друг празнични, никой не се оплаква всички от всички групи ядат, пият пътуват и не се оплакват, че нямат пари или са болни. Тогава всичко им минава. Ако държавата ги остави без да работят и да получават пак заплатите си всички ще обичаха правителството и политиците. Ето това сме ние.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *