12 четения

706 лева събраха феновете на „Етър” в подкрепа на дете

Поредната си благотворителна акция проведоха феновете на „Етър” на мача срещу ОФК „Созопол”. В специална урна бяха събирани средства за осеммесечната Бориса Досева, която се нуждае от спешно лечение и рехабилитация. Бориса е родена преждевременно и с екстремно ниско тегло – 850 грама. Вследствие на това и въпреки грижите на неонатолозите момиченцето получава мозъчен кръвоизлив, който предизвиква сериозни опорно-двигателни нарушения, които изискват специална медицинска грижа. За целта е необходима постоянна и интензивна рехабилитация, която се провежда в София и Велико Търново.

Терапията обаче не дава шансове за пълното преодоляване на усложненията и затова родителите започват да проучват кои световни лечебни заведения са подходящи за лечението на дъщеричката им. Обръщат се към китайската болница в град Нанхай, откъдето получават утвърдителен отговор. Азиатските специалисти били категорични, че малката възраст на детето е подходяща за компенсиране на изоставането и предложили модерно лечение. Терапията включва 4-месечен курс рехабилитация, която възлиза на 140 000 лв. Сумата е непосилна за родителите, които спешно трябва да осигурят средствата за първия медицински цикъл заедно със съпътстващите разходи по пътуване и престой – 35 000 лв.

Майката и таткото на Бориса се обръщат към Националния фонд за лечение на деца в чужбина, но получават отказ, тъй като фондът не финансира рехабилитационни процедури.

Благодарим на всички, пуснали по нещо в събота в урните. С общи усилия събрахме 706 лева за Бориса. Представител на „виолетовите” фенове предаде на бащата на малката Бориса събраните средства в двубоя на „Етър” срещу „Созопол”. «Благодарим на всички, отделили от бюджета си за благородната кауза», написаха от фенклуба.

Всеки, който желае, може да помогне със SMS дарение за Бориса. Номерът е 17 777, а текстовото съдържание DMS BORISA. Цената на едно съобщение е 2 лв., като в сайта на най-популярната дарителска платформа може да помогнете и с по-голяма сума чрез ePay.bg, съобщиха още от фенклуб „Етър”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!