Петима ученици от Свищов спечелиха посещение в Страсбург за себе си и за 20 свои приятели

В края на миналата седмица 11 отбора на училища от Ловешка, Великотърновска и Габровска област участваха в Габрово в регионално състезание „Евроскола” на Европейския парламент, организирано от Информационното бюро на Европейския парламент в България, Генерална дирекция за комуникация и Дирекция на информационните бюра на ЕП.

Темата, която изтеглиха в жребия и трябваше да презентират участниците от СУ „Николай Катранов” – Свищов, беше „Членове на ЕП, парламентарни групи, европейски политически семейства”. Свищовските ученици бяха единствените, които представиха своето резюме на два езика – английски и немски.

Основен докладчик по темата беше Кристиян Варамезов, но в цялостното представяне се включиха всички участници. На английски говори Християн Димитров, а на немски Ренате Майер.

При награждаването на победителите евродепутат Андрей Новаков поздрави участниците с думите: „Впечатлен съм от знанията ви. След няколко години нашето бъдеще ще бъде във вашите ръце и аз съм спокоен за това. Всяко евро от Европейския съюз за млади хора е оправдано и вие сте доказателството за това“.

Групата от СУ „Николай Катранов” беше определена да участва в младежкия парламент в Страсбург на 30 март 2017 година.

А победителите в регионалното състезание „Евроскола“ на ЕП, които спечелиха пътуване до Европейския парламент в Страсбург за себе си и за още 20 свои приятели и съученици от СУ „Николай Катранов“, са Християн Димитров, 10 „а“ клас, Кристиян Варамезов, Звезделин Василев и Моника Попова от 10 „б“ клас и Ренате Майер, 11 „а“ клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.