54 четения

Възпитаниците на Ана Борисова спечелиха пет отличия по народно пеене в Търговищe

ПЪРВА НАГРАДА В НАЦИОНАЛНИЯ ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „С ПЕСНИТЕ НА СТОЯН РАДЕВ“ В ТЪРГОВИЩЕ СПЕЧЕЛИ ТРЕТОКУРСНИКЪТ ОТ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ХРИСТИЯН АНГЕЛОВ. Той учи в специалността „Педагогика на обучението по музика (народно пеене)“ и е в класа на ас. д-р Ана Борисова.

Още един неин студент е успял да се пребори за високо отличие в конкурса – Александър Стефанов, който е получил втора награда. И двамата са се борили в IV възрастова група – професионалисти.

ТРИМА ОТ НАЙ-МАЛКИТЕ УЧЕНИЦИ НА АНА БОРИСОВА, КОЯТО ИМА ДВЕ ШКОЛИ ПО НАРОДНО ПЕЕНЕ – ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ДРЯНОВО, СЪЩО СА СЕ ВЪРНАЛИ С НАГРАДИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ. Втора награда в първа възрастова група е грабнала Божидара Аламурова, а петгодишната Поли Петрова си е тръгнала с поощрение. Ния Кисьова от Горна Оряховица също е втора в своята възрастова група. Ния се е състезавала в категорията на професионалистите и се е надпявала с възпитаници на музикалните училища и паралелки с разширено изучаване на музика от цялата страна. Ния е спечелила наградата с изпълнението на две песни „Женала е дюлбер Яна” от репертоара на Вълкана Стоянова и „Отишла е бяла Яна” от репертоара на Стоян Радев.

В навечерието на Рождество Христово ас. д-р Ана Борисова подготвя два фолклорни концерта под надслов „Коледен благослов”. Единият е на 14 декември в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков” във Велико Търново от 17.30 ч., а вторият е на 15 декември в Дряново в музея „Колю Фичето” от 17.30 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!