ДКС „Васил Левски“ оживява с багри и съчетания в неделя в подкрепа на „пеперудените деца“

760 участници от 30 клуба от страната се очаква да се включат в третата държавна гимнастрада, съобщи организаторката Савина Ганчева. Красивият форум ще се проведе в неделя, 27 ноември, в ДКС „В. Левски“. Откриването е в 9.45 часа, а награждаването в 15.30 часа.

Участниците ще забавляват публиката с групови изпълнения в различни възрасти от 4- до 77-годишна възраст. От Велико Търново ще участват 130 състезателки от детските градини „Соня“, „Евгения Кисимова“, „Пролет“, ОУ „Вела Благоева“, както й отборът на майките, и още 68 гимнастички от СК „Етър Елит“.

„Всичко това заедно с красотата на изкуството и картините на художничката Ива Пенчева, които ще оживеят чрез танц, ще направи събитието много интересно за зрителите. Рисувателно ателие и много красота ви очакват в неделя. Всичко това ще има и благотворителна цел, организираме и дарителска кампания в помощ на „пеперудените деца“ (б.р. Epidermolysis Bullosa). „Булозна епидермолиза, или ЕБ е рядко генетично заболяване, при което по кожата и лигавиците на тялото се издуват мехури от леко докосване или триене, а впоследствие се превръщат в болезнени, отворени рани. Тъй като кожата е уязвима като крилце на пеперуда, често наричат децата с ЕБ „пеперудени деца“, разказа Савина Ганчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.