На 26 и 27 ноември 2016г. във Велико Търново ще се проведе международният форум “Cultural Innovation Day”

Какво формира общностите? Как можем да бъдем активни в живота на нашия град? Идеите, които ни сполтяват. Местата, които ни свързват. Можем ли да споделим своите ресурси? Как културата променя обществото?
На 26 и 27 ноември 2016г. във Велико Търново ще се проведе международният форум “Cultural Innovation Day” под мотото “Sharing Innovation. Forum for innovations and culture of sharing” (“Да споделим иновацията. Форум за иновации и култура на споделянето“). Подобни форуми ще бъдат организирани паралелно в градовете Матера (Италия) и Александрия (Египет).
Елате при нас, за да чуем какво мислят представителите на различни общности във Велико Търново за нещата, които ги свързват.
„Cultural Innovation Day Veliko Tarnovo“ цели да събере на едно място неформални групи, граждански сдружения и групи по интереси от региона на Велико Търново и да им създаде пространство за изследване и експериментиране, за да се създадат стабилни връзки като основа за бъдещи общи проекти между тези организации.
Форумът е инициатива на Cultural Innovators Network – мрежа с фокус на действие върху Южна Европа, Близкия Изток и Северна Африка. От създаването си през 2012г. нейна мисия е свързването на общностите на млади иноватори, професионалисти в сферата на културата, медиите, обществения живот, социалните дейности и активизма. Целта на CIN е да даде възможност на своите членове на допринесат за израстването на граждански сектор и демократичното участие в своите страни. Във връзка с това форумите Cultural Innovation Days за трета поредна година ще спомогнат за обмяната на идеи и опит между CIN и местните инициативни групи. Събитието във Велико Търново се провежда в партньорство между ПР агенция „Властелини“, културно простраство „ТАМ“/ VT Events и с подкрепата на Община Велико Търново, Goethe Institut Sofia и фондация „Cinema for peace”.

ПРОГРАМА
За провеждане на CID Veliko Tarnovo

26 ноември 2016 г., зала на Община Велико Търново
17:00 ч. – официално откриване на основното събите в CID Велико Търново
– встъпителни думи от организаторите на CID Veliko Tarnovo
– приветствие от Enzio Wetzel, директор на Гьоте-Институт София
– приветствие от Filomena Fittipaldi, Committee member – CIN
17:30 – 19:30 – открит дебат
– панел “Общности” – модератор: Светлозара Христова от платформа „Културен кооператив“
– панел “Идеи” – модератор: Саша Безуханова от Move.bg
– панел “Пространства” – модератор: Бистра Иванова от MultiKulti
19:30 ч. – концерт на група „SHAMANI Trio“
26 ноември 2016 г., ТАМ, Велико Търново
23:00 ч. – DJ парти на Рамзи Херкулес в културно простнаство ТАМ
27 ноември 2016 г., ТАМ, Велико Търново
18:00 – прожекция на филма “Skateistan – четири колела и дъска в Кабул“

Cultural Innovators Network is supported by the Goethe-Institut as part of the German- Arab Transformation Partnership and is financed by the German Federal Foreign Office.

One thought on “На 26 и 27 ноември 2016г. във Велико Търново ще се проведе международният форум “Cultural Innovation Day”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.