В Лондон запалиха пънк сувенири, за да прогонят носталгията

Сувенири от времето на пънка на стойност около 6 милиона евро бяха запалени в Лондон в знак на протест срещу носталгиците, които искат да отбележат 40-годишнината от създаването на движението, предават Асошиейтед прес и Франс прес.
„Пънкът никога, никога не е будил носталгия! Той се превърна в поредната маркетингова техника, за да ви продадат нещо, от което нямате нужда. Илюзията за друг възможен избор. Конформизъм под друга кожа!“, негодуваше пред минувачите Джоузеф Коре, синът на мениджъра на „Секс пистълс“ Малкълм Макларън и на дизайнерката Вивиан Уестууд.
Сувенирите от скъпата колекция на Коре бяха изгорени върху баржа на река Темза. В пламъците се смесиха фойерверки и изображения на политици. Намеси се кораб на пожарната, за да изгаси огъня.
Джоузеф Коре възнегодува срещу плановете за отбелязването на 40-годишнината от възникването на пънк движението, с излизането на 26 ноември 1976 година на хита на „Секс пистълс“ „Anarchy in the UK“. В рамките на честванията бяха предвидени концерти и изложби под патронажа на кмета на Лондон и на Британската библиотека.
„Политическата конюнктура се сети, че е време да отдаде почит на движението и се опита да го приватизира, да го консервира, да го измъчи. Дойде време да подпалим всичко!“, обясни Джоузеф Коре.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *