Жените се готови да се откажат от алкохола, но не и от четката или пресата си за коса

Жените до такава степен не харесват косите си, че са готови по-скоро да се откажат от алкохола, отколкото от четката или пресата си за коса, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компанията за козметични продукти „Ремингтън“.
Допитването разкрива, че внушителните две трети (62 процента) от дамите не харесват собствените си коси. Най-честите определения, които жените използват за косата си, са чорлава (39 процента), безжизнена (31 процента) и увредена (29 процента).
Когато обаче описват косите на приятелките си, представителките на нежния пол звучат съвсем различно – 18 процента ги определят като гъсти, а 12 процента – като лъскави.
Запитани каква е причината да недоволстват от собствените си коси, 45 процента от жените изтъкват сравнението с тези на знаменитостите. Над 60 процента от дамите обвиняват „нереалистичното“ представяне на женския образ в медиите.
Проучването разкрива също, че голяма част от представителките на нежния пол не могат „да живеят“ без принадлежностите си за коса. Една четвърт (26 процента) не крият, че по-скоро биха се лишили от алкохол за една година, отколкото да се разделят с четката или пресата си за коса. Близо една трета (29 процента) от дамите биха се отказали от сутрешното си кафе за същия период, а над десет на сто – от смартфона си, но не и от продуктите, с които поддържат косите си в приличен вид.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *