Бристол е най-здравословният град във Великобритания

Бристол е най-здравословният град във Великобритания, а Лондон се нарежда сред най-нездравословните, пише в. „Дейли експрес“.
За целите на проучването, направено по поръчка на SBO.net, са отчетени редица показатели, допринасящи жителите на дадени населени места да живеят здравословно – брой на спортни зали, специализирани магазини, плувни басейни, велосипедни алеи, паркове. Взети са предвид и данни за телесното тегло на жителите, както и бройката на заведенията за бързо хранене, подтикващи към нездравословен хранителен избор.
Резултатите показват, че най-здравословният град в Великобритания е Бристол, където на 100 000 души се падат 234 велосипедни алеи и 45 спортни клуба и магазина. Сред населените места в страната, предоставящи условия за здравословен начин на живот, следват Нотингам, Единбург, Кардиф и Плимут.
На първо място сред нездравословните населени места във Великобритания е Дъдли, Уест Мидландс. В града на 100 000 жители се падат само три спортни зали за сметка на десет заведения от веригата за бързо хранене „Макдоналдс“. Съседният град Уолсол заема второ място в списъка, следван от Уейкфийлд и Уигън. Челната петица на най-нездравословните градове във Великобритания се допълва от столицата Лондон.
Сред всички населени места най-много заведения за бързо хранене от веригата „Макдоналдс“ има в Уолсол – 14 на 100 000 души. С най-много спортни клубове и магазини разполага Белфаст – 52 на 100 000 души. Най-зеленото населено място във Великобритания с 51 обществени парка на 100 000 души е Кингстън ъпон Хъл.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.