Полицаи дават съвети по градинарство срещу крадци

Полицаи от Есекс, Великобритания, препоръчват на местните жители да засадят бодливи храсти пред домовете си, за да се предпазят от крадци, които се активизират с настъпването на коледните празници, пише в. „Дейли стар“.
Необичайните градинарски препоръки обаче са посрещнати с недоволство от обитателите на графството. Те настояват, че вместо изобилие от бодливи храсталаци пред къщите им, предпочитат по улиците в населените места да има повече полицаи.
„Ако крадците си наумят да проникнат в домовете ни, нищо не може да ги спре, най-малко пък няколко розови храста. Лично аз ще спя по-спокойно, ако знам, че по улиците патрулират служители на реда, отколкото ако засадя бодлив храст пред къщата“, казва Марджъри Хамънд от Тендринг, Есекс, която през последните няколко години на два пъти е ставала жертва на обирджии.
От полицията на графството обаче продължават да смятат, че засаждането на розови храсти, хвойна или сребрист смърч ще отклони вниманието на крадците по Коледа. „Подкрепяме всяка мярка, колкото и необичайна да изглежда, ако тя има потенциал да предпази хората от престъпления“, казва полицейски говорител.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *