Тантурест кокер шпаньол стана шампион по отслабване

Тантурест кокер шпаньол, страстен поклонник на неделното печено, е станал шампион по отслабване, пише в. „Дейли експрес“.
Шпаньолът Оскар доскоро е спадал към тежката кучешка категория с килограмите си, надвишаващи двойно идеалното тегло за породата му. Косматият дебелан е бил толкова тежък, че не е успявал да скочи на дивана и е „изплезвал език“ дори след кратка разходка в градината.
След като е заменил неделното печено и останките от чинията на стопанката си с тренировки по плуване и дълги разходки, Оскар е успял за шест месеца да свали 39 процента от телесното си тегло и напълно заслужено е станал шампион на британското ветеринарно дружество PDSA. Това е най-сериозното постижение в годишната надпревара за отслабване на домашни любимци, която дружеството организира от 11 години.
След като овдовяла миналата година, 78-годишната стопанка на Оскар Джун Лорънс от Улвърхамптън започнала да глези доверения си компаньон с любимите му храни.
Оскар бил записан за състезанието с още няколко питомци и се превърнал в ярък пример в борбата на Великобритания срещу затлъстяването на домашните любимци.
Тъй като майка й не била в състояние да се занимава с отслабването на Оскар, със задачата се заела дъщеря й Карън Алън. По думите й след драстичната промяна в начина му на живот, предишният тантурест шпаньол сега е „напълно различно куче“, което въпреки 10-те си години, е енергично като кутре.
Преди да бъде включен в надпреварата, Оскар е тежал внушителните 21,6 килограма. Понастоящем теглото му е 13,25 килограма.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *