28 четения

Бизнес мастър клас проведоха за свищовските студенти банкови експерти

БИЗНЕС МАСТЪР КЛАС НАПРАВИХА ЗА СТУДЕНТИ ОТ СТОПАНСКАТА АКАДЕМИЯ В СВИЩОВ ЕКСПЕРТИ ОТ УНИКРЕДИТ БУЛБАНК. Това е специална серия от практически лекции, при която в ролята на лектори влизат топмениджъри и водещи експерти от екипите на банката. Идеята е да се даде възможност на студенти от икономически специалности да почерпят практически опит от утвърдени професионалисти.

За да представят целта на инициативата и да проведат първото обучение, в Стопанска академия гостуваха Крум Алексиев, директор „Маркетинг и клиентски сегменти”, и Елена Белева, експерт „Човешки ресурси”. В обученията, предвидени в рамките на инициативата, с подзаглавие „Поредица събития от икономисти за икономисти”, студентите ще имат възможност да черпят информация и опит от утвърдени специалисти от реалния бизнес, сред които и главният изпълнителен директор на банката Левон Хампарцумян.

„Целта ни е да скъсим дистанцията от учебната скамейка до мечтаната работа и да сглобим теорията с практиката. А за да скъси това разстояние, бизнесът идва на крака в университетите”, поясни пред свищовските студенти Елена Белева. Говорейки за необходимите умения, които студентите трябва да придобият, за да бъдат успешни, тя подчерта, че едно от най-важните неща е да разберат какво искат и да не спират да търсят.

Темата, която представи Крум Алексиев, бе „Управление на личните финанси, инвестиции и спестявания”. Той обясни на студентите какво е предизвикателството да управляваш личните финанси, като подчерта, че това е нещо, към което те трябва да подходят още от най-млада възраст. „Да управляваш личните си финанси, е отговорна и много важна задача, която изисква постоянство, упоритост и мислене в дългосрочен план”, каза Крум Алексиев. Лекторът коментира и концепцията за човешкия и финансовия капитал. В презентацията си гост-лекторът каза на студентите и каква е взаимовръзката между управлението на личните финанси и дейността при банкирането на дребно.

Проведеното първо обучение в Стопанска академия предизвика интерес и множество въпроси от страна на участващите студенти. В дискусия с гостите те имаха възможност да разберат как се случва бизнесът на практика, получиха идеи как да се ориентират за посоката на бъдещата си професионална кариера и научиха какви практически знания и умения са им необходими, за да имат мечтания летящ старт в професионалната си реализация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!