Образователен експерт подреди изложба с рисувано стъкло

ИЗЛОЖБА НА РИСУВАНО СТЪКЛО ПОДРЕДИ ЗА ВТОРИ ПЪТ ОБРАЗОВАТЕЛНИЯТ ЕКСПЕРТ МАРИЯНА ГЕОРГИЕВА. Тя показа част от произведенията си пред приятели и почитатели, които събра във фоайето на хотел „Янтра“.

Пауни, водни кончета, пеперуди, цветя, геометрични фигури е нарисувала Марияна Георгиева върху стъклото. За да представи уникалните й рисунки, на изложбата дойде и нейната приятелка Ани Павлова, която е старши експерт по изобразително изкуство в Регионалното управление на образованието. Самата Марияна Георгиева е психолог по образование и от години работи по проекти в сферата на образованието.

Катедралата „Сент Шапел“ в Париж била голямата провокация, за да започне Марияна да рисува. Преди около три години търновката попаднала на това място и останала опиянена от витражите, през които светлината преминавала по необясним начин и превръщала пода на катедралата в килим от различни цветове. „Започнах с дребни неща за приятели. Първата ми по-голяма работа – чаши с декантер, нарисувах преди година и половина, за да се включа в инициативата на група хора, които набираха средства за кувьоз. Те бяха нарекли кампанията си „За най-най-малките“ и на мен ми хареса начинът, по който те описваха недоносените бебета, защото и аз този термин не го харесвам“, разказва Марияна. Това, което нарисувала, се продало веднага и то на цени, които тя не очаквала. Цялата сума била за кувьоз за болницата във Враца.

Когато не рисува, Марияна Георгиева продължава да е един от най-търсените експерти в сферата на образованието. Тя работи по национални проекти, участва в изработването на документи, прави обучения. Посветила е работата си на учителите и на това те да получат повече подкрепа от институциите, от които това зависи, и повече свобода в преподаването.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *