Скандално. Разследват Фани от Царски извор за кражба на 250 000 лв. от лотарията, спечелени от 13-годишен

ПРОКУРАТУРАТА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА Е ОБВИНИЛА 30-ГОДИШНАТА ФАНИ СТАНЕВА ОТ ЦАРСКИ ИЗВОР в пладнешки обир на 250 000 лева, които са били спечелени реално от 13-годишно момче. В средата на юни тази година майката на момчето Ненка и синът й купуват един билет от магазина в селото. Хлапето изтрило няколко цифри и се оказало, че печели 110 лева. То се зарадвало толкова много, че не изтрило всичките и хукнало да се похвали на кака си Фани, която живеела на семейни начало с големия му брат. Него го нямало вкъщи, но с Фани била нейна приятелка. „Каката“ издърпала билетчето на късмета от детето и изтрила всичките числа. Тогава се оказало, че печалбата е… 250 000 лева

СЛЕД ТОВА ДВЕТЕ МЛАДИ ЖЕНИ НАБЪРЗО РЕГИСТРИРАЛИ печелившия билет на името на Фани. Зад гърба на родителите на момчето тя изтеглила сума, която й била преведена по банкова сметка и дори загубила над 1000 лева заради тегленето на огромната сума в брой. После Фани заминала за Холандия, където вероятно оставила парите в банка, и се върнала в Царски извор.

През това време бедното семейство на Ненка Йорданова, което живее без ток в общинска къща в селото, потърсило правата си и се жалвало на полиция и прокуратура. При проверката на държавното обвинение от Горна Оряховица и при разпити на свидетели се оказало, че наистина Фани е отмъкнала парите от печелившия билет. След като й било повдигнато обвинение за кражба, прокуратурата поискала арест, но съдът постановил само 5000 лева парична гаранция, която жената платила веднага.

ЗАРАДИ ОТМЪКВАНЕТО НА БИЛЕТА Районна прокуратура иска на Фани да бъде повдигнато по-сериозно обвинение, което е от компетенцията на Окръжна прокуратура, която обаче отказва. Сега прокуратурата в Горна Оряховица се надява на Апелативна прокуратура за справедливост по казуса и чака Фани да се сдобие със сериозно обвинение, за да бъде внесен срещу нея обвинителен акт за грабеж.

„Вярно е, че сме без ток и сме бедни. Но вие защо ни се обаждате чак сега, след като нашата история е от лятото? Аз чакам справедливост от следствието“, бе лаконична в петък Ненка Йорданова, потърсена за коментар от репортера на „Борба“.

Нели СУКОВА

7 коментара за “Скандално. Разследват Фани от Царски извор за кражба на 250 000 лв. от лотарията, спечелени от 13-годишен

 • 06.12.2016 в 12:40
  Permalink

  Пак измислени реклами за лотарията. Да баламосват наивниците , че могат да забогатеят от търкане на билетчета.

  Отговор
  • 06.12.2016 в 13:41
   Permalink

   До Искрен
   Ти овча душо,запознат ли си със случая та коментираш

   Отговор
  • 27.12.2016 в 20:51
   Permalink

   Nesa izmisleni Maikami e ot carski izvor Tova e 100% Istina 🙂

   Отговор
 • 06.12.2016 в 13:45
  Permalink

  Що не напишете името на съдийката,прословута с алчността и суетата си…и дали повишаването на жизнения и стандарт е в причинно-следствена връзка с трудовото възнаграждение

  Отговор
  • 06.12.2016 в 14:07
   Permalink

   Що да наглост от страна на тази Фани ?! Що за държава ? Дано скоро бедното семейство да получи справедливост, а пък всички магистрати и полицаи да се трогнат от тази хубава статия .

   Отговор
 • 07.12.2016 в 9:28
  Permalink

  Нашата мила родна страна .Има такава държава!Не плюя на нея а на народа.

  Отговор
  • 07.12.2016 в 12:00
   Permalink

   Много си ни е хубава родината!
   Жалко само, че е населена!

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *