82 четения

Юлия Керемедчиева отново е студентска шампионка по спортно катерене

За трета поредна година Юлия Керемедчиева стана студентска шампионка на България по спортно катерене. В първенството взеха участие 44 състезатели от 8 университета участваха в студентското първенство на страната по спортно катерене. Любопитно е, че броят на участниците бе близо два пъти повече от тези, които вземат участие в кръг от купа България, организиран от федерацията по катерене и алпинизъм. ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ за първи път бе домакин на Държавен шампионат по спортно катерене за студенти. Юлия Керемедчиева, студентка от специалност „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ във ВТУ, бе безапелационна при жените и в двете дисциплини. Антонина Иванова е пета на скорост и шеста на трудност.

При мъжете шампиони станаха Виктор Драганов от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ на скорост и Васил Цветков от НСА „В. Левски“ на трудност след суперфинал. От ВТУ най-близо до отличията бе Мартин Мороз, който е четвърти на скорост и пети на трудност. Възпитаникът на търновската школа по спортно катерене Владислав Ангелов, който е студент в школата на МВР, е вицешампион на трудност и с бронз от скоростта. В отборното класиране шампион е отборът на Софийския университет с 279 т., на второ място е Национална спортна академия, а домакините от ВТУ са трети.

„След монтирането на новата стена в спортната зала на университета има голям интерес от страна на студентите да пробват или практикуват този спорт и се надяваме в бъдеще тази тенденция да се увеличава. Повечето от нашите участници тренират съвсем отскоро, но имат голяма мотивация да продължат да се развиват“, коментира главен асистент д-р Милен Видиновски, който бе главен съдия – откривател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!