martineli

martineli

Днес обявяват приема ли „Локомотив“ отбора на ЦСКА-София в Горна Оряховица

Представители на Лицензионната комисия на БФС огледаха вчера стадиона, на който кипи трескав труд

Здрава работа кипи на стадион „Локомотив“ в Горна Оряховица, показа проверка на „Борба“ вчера. Посещението на репортерския ни екип бе свързано и с идването на представители на Лицензионната комисия на БФС, които огледаха съоръжението. Днес от централата трябва да обявят ще приемат ли „железничарите“ тима на ЦСКА-София на собствения си стадион в неделя от 15,00 часа, или отново ще трябва да домакинстват на „Лаута“ в Пловдив.

Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, който е и шеф на клуба, бяха на стадиона заедно с Павел Панов и Неделчо Михайлов от БФС. Там бе и председателят на Зоналния съвет на Футболния съюз Бончо Генчев.

dnes-2Тревното покритие на терена е наредено и ще бъде подготвено за двубоя, а пораженията след него отстранени веднага, са уверили от фирмата изпълнител. Вчера работници монтираха новите врати на терена и 16 ВИП седалки за ложата. 18-те камери за видеонаблюдение също са поставени, както й 5300 черно-бели седалки по трибуните.

Върху четирите електрически стълба са монтирани общо 168 прожектора, пуснати са новите кабели, готови са таблата и от днес започват 72-часовите проби на осветлението.

Вчера продължаваше работата и по сектора за гостуващата агитка, където трябва да бъде довършена част от оградата на подхода към него.

До края на седмицата трябва да бъде приключено дострояването на помещенията към административната сграда, на които майсторите лепяха плочки, оформяха фасадата, предстои монтажа и на стъклопакетите.

До ден-два се очаква да пристигне подвижният тунел, който свързва съблекалните с терена и е задължителен. 40 тона шамот са поръчани за насипване на откритата лекоатлетическа писта.

Близо 900 000 лева получи Община Горна Оряховица за реконструкция на терена и осветлението на стадиона от Министерството на спорта. Гласуваните от Общинския съвет средства за допълнителни ремонтни дейности и осигурените от спомоществователи надхвърлят още половин милион лева, обясни кметът инж. Добромир Добрев, който се надява, че в неделя „железничарите“ ще победят столичните „армейци“ на своя стадион пред собствена публика.

Снимки: Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *