79 четения

„Корадо” победи в 19-ия зимен турнир по футбол в Стражица

Осем отбора от община Стражица, от които два съставени от ветерани, участваха в продължение на две седмици във футболен турнир в спортната зала на града. Най-добрите не разчитаха само на спортен шанс, а вложиха всичко от себе си, за да спечелят и високите отличия. До битката за трето място стигнаха „Лестър” от Стражица и отборът на Кесарево, в която „Лестър” победи с 3:0. Големият финал беше между „Разстрелци” от Горски Сеновец и „Корадо” от Стражица. Зрелищни изпълнения и класа показаха и двата отбора, но рано се очерта надмощието на „Корадо”, а последният съдийски сигнал дойде при резултат 7:2.

Най-добрите отбори получиха купи и медали, връчени от Илиян Маринов, председател на Общинския съвет. Бурните овации на вярната публика и състезателите съпътстваха и обявяването на индивидуалните отличия. Голмайстор с 15 точни попадения стана Борислав Иванов от „Корадо”, за най-полезен състезател получи признание Стефан Димитров от „Разстрелци”, най-атрактивния гол отбеляза Николай Николаев от „Корадо”, а най-добър вратар стана неговият съотборник Васил Боев, допуснал само 6 гола в седемте турнирни срещи.

С две специални награди спортните клубове отличиха кмета на общината Румен Павлов и председателя на Общинския съвет Илиян Маринов за цялостния им принос за развитието на спорта в община Стражица.

Текст и снимка: Николай ХРИСТОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *